ديگ بخار

ساخت وبلاگ
دیگ بخار دستگاهی است كه برای تولید بخار از آن استفاده می‌شود. این بخار می‌تواند برای چرخاندن توربین یا گرم كردن برخی كوره‌ها استفاده شود. در دیگ های بخار كه در نیروگاهها كار میكنند به دلیل نیاز به فشار بالاتر بخار به صورت سوپر هیت (مافوق گرم) است. آب در این دیگ بخار از لوله هایي كه در میان شعله های مشعل محصور شده‌اند عبور می‌كند اما در دیگ های بخار كوچكتر بخار به صورت اشباع خواهد بود و در این مشعل‌ها شعله در داخل لوله و آب در اطراف لوله قرار دارد.
یك دیگ بخار از قسمت‌های مختلفی تشكیل شده كه توضیح مختصری در مورد آنها خواهید دید:
1. مشعلهای دوگانه سوز
2. شیشه آب نما: سطح آب داخل دیگ را نشان می‌دهد
3. مانومتر: فشار دیگ را نشان می‌دهد
4. تابلو و تجهیزات برقی
5. هشدار دهنده : در صورت بالا رفتن فشار داخل دیگ هنگامی كه قسمتی به درستی كار نكند
6. پمپ : در این دیگها از پمپ با دبی بالا و هد متوسط از نوع حلزونی طبقاتی استفاده می‌كنند كه دارای یك الكترو موتور به عنوان محرك است..
7. دودكش : برای خروج گازهای سوخته شده در فرایند احتراق
8. زیر آب زن : خروجی از ته دیگ برای خروج رسوبات ته‌نشین شده در ته دیگ
9. سنسور حرارتی: از آنجایي كه بخار تولیدی در حالت اشباع است و دما و فشار همواره متناسبند بجای استفاده از فشارسنج كه در فشارهای بالا مشكل است از سنسورهای حرارتی استفاده میكنند با استفاده از این اصل كه هر دما فشار معینی را نشان می‌دهد.
10. سوپاپ اطمینان : اگر در موارد نادر تمام ایستگاه های ایمنی و همچنین هشدار دهنده‌ها به علت نقص درست كار نكنند در صورت تجاوز فشار از محدوده قانونی خود سوپاپ باز شده و فشار را با خارج كردن قسمتی از بخار داخل دیگ كاهش می‌دهد.
11. تراپ: واحدیست كه بخار كندانس شده را جمع‌آوری كرده و به آن تله آب نیز می‌گویند.
آب رسانی برای دیگ بخار:
سیال اصلی استفاده شده در دیگ بخار آب است باید این سیال طی مراحلی آماده و وارد دیگ شود. قسمت‌های اصلی آب‌رسانی عبارتند از:
1. منبع آب صنعتی مانند چاه عمیق
2. ***** شنی: ذرات جامد معلق در آب را جمع‌آوری می‌كند كه از طبقات شنی، سیلیسی و سنگی تشكیل شده است. شیر ها در این قسمت و ***** بعدی بگونه‌ای طراحی شده‌اند كه بعد از ساعاتی كار و كثیف شدن بتوان جریان آب را به صورت معكوس از آن عبور داد تا تمیز شوند.
3. سختی گیر: سختی گیری برای جدا كردن دو عنصر كلسیم و منیزیم بكار میرود. اگر این دو عنصر از آب جدا نشوند همان اتفاقی در دیگ بخار می‌افتد كه در كتری رخ می‌دهد. در واقع رسوبات سطح بین لوله های آتش كار با آب را كاهش میدهد و انرژی بیشتری برای تولید میزان معینی فشار مصرف می‌شود. همچنین پاكسازی این لوله ها علاوه بر هزینه بر بودن خط تولید را نیز متوقف می‌كند.
این بخش از دو مخزن تشكیل می‌شود مخزن اول شامل بافت رزین سه‌بعدی بوده كه با منیزیم تركیب شده RMg بوجود می‌آورد در نتیجه سختی آب از بین می‌رود ولی نمی‌توان آن را به فاضلاب هدایت كرد چون رزین از دست خواهیم رفت. پس از مخزن دوم به عنوان مخزن احیا استفاده می كنیم در این مخزن آب‌نمك وجود دارد. واكنشهای به صورت زیر انجام می‌شود زیر را با تركیب رزین و منیزیم انجام میدهد.
اكنون وارد فاضلاب شده و RNA مجددا با سولفات منیزیم تر كیب شده و تولید RMG می‌نماید كه با انجام چرخه‌ای این واكنش‌ها رزین مجددا احیا شده و از چرخه خارج می‌شود.
اكنون سختی آب گرفته شده ولی برای وارد شدن به داخل دیگ هنوز مشكلاتی وجود دارد
1. اكسیژن محلول در آب كه باعث اكسید شدن خط لوله می‌شود.
2. دمای پایين آب كه به دیگ بخار كه در دمای بالا است شك وارد می‌كند.
برای حل مشكلات بالا از ریگازور استفاده می‌كنند كه مخزنی است حاوی آب بدون سختی كه از مرحله قبل تولید شده و قسمتی از بخار تولیدی دیگ با فشار وارد آن می‌شود تا علاوه بر بالا رفتن دمای آب اكسیژن موجود به صورت حباب از آن خارج شود.
آب موجود میتواند مورد استفاده دیگ بخار قرار گیرد كه توسط پمپ با دبی بالا دیگ را تغذیه می‌كند. این تغذیه هم می‌تواند اتوماتیک باشد و هرگاه سنسور‌های دیگ سطح آب داخل دیگ را كافی تشخیص ندادند به پمپ فرمان تغذیه دهند و یا به صورت دستی و توسط اوپراتور پمپ روشن شود.
فروم توپ ها...
ما را در سایت فروم توپ ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی tooptarinhad بازدید : 201 تاريخ : دوشنبه 22 آبان 1396 ساعت: 4:47